Bli månadsgivare!

Tack för att du vill vara med och ge barn och unga från alla delar av samhället möjlighet att uppleva äventyr tillsammans, växa som individer och förändra både samhället och världen!

Med din hjälp kan vi sprida scouting till fler, utbilda fler ledare och nå ut i områden där vi ännu inte finns. Just regelbundenheten i din gåva som månadsgivare har stor betydelse. Den bidrar till att vi kan få bättre framförhållning i vårt arbete och därmed göra ännu större skillnad för barn och unga.

Som ett litet tack för att du blir månadsgivare får du hem tidningen Scout fyra gånger om året, där vi lyfter fram goda exempel på hur scouter verkar som världsförbättrare, både i Sverige och runtom i världen. Du vår också vårt nyhetsbrev och en reflex med scoutliljan på. Du kan ändra eller avsluta ditt månadsgivande när du vill.

Du kan enkelt bli månadsgivare via autogiro eller genom att skicka ett sms. Välj det sätt som passar dig bäst.

MÅNADSGIVARE VIA SMS

Att bli månadsgivare via sms är enkelt. Du bestämmer dig för om du vill skänka 50, 100 eller 200 kr i månaden och skickar sedan ett sms med någon av nedanstående texter till 72 901.

Vill du exempelvis skänka 100 kr i månaden skickar du ett sms med texten SCOUT100 till 72 901.

SCOUT50 (50 kr)
SCOUT100 (100 kr)
SCOUT200 (200 kr)

Obs! Om du vill få hem tidningen Scout, vårt nyhetsbrev och en reflex behöver du meddela oss din hem och e-postadress, genom att mejla info@scouterna.se.

Säg upp ditt månadsgivande

Om du redan är månadsgivare via sms, men av någon anledning vill avbryta ditt månadsgivande skickar du ett sms med någon av nedanstående texter till 72 901.

STOPP SCOUT50
STOPP SCOUT100
STOPP SCOUT200

MÅNADSGIVARE VIA AUTOGIRO

Mobilt BankID: Fyll i blanketten digitalt och signera med Mobilt BankID här!
Utan Mobilt BankID: Ladda ner Scouternas autogiroblankett. Skriv ut, fyll i och posta till:

Scouterna
Box 420 34
126 12 Stockholm

Blanketten kan också beställas på telefonnummer 08-568 432 00 eller genom att mejla info@scouterna.se.

Den 28 varje månad dras den summa som du önskar ge till Scouterna och därmed kommer fler barn och unga få en meningsfull fritid fylld med äventyr och kompisar!

Vill du ändra månadsbelopp, göra uppehåll i bidragen eller har en fråga är du välkommen att kontakta oss på info@scouterna.se eller 08-568 432 00.

Vanliga frågor och svar

Varför ska jag bli månadsgivare?
Att regelbundet få in pengar från månadsgivare gör att vi kan planera vår insatser bättre. Tack vare alla månadsgivares stöd kan vi arbeta mer effektivt och långsiktigt med att ge barn och unga en meningsfull fritid där de kan utvecklas till världsförbättrare. En annan fördel med att vara månadsgivare är att din betalning varje månad sker via autogiro eller sms. Det innebär att mer pengar kan användas till arbetet för barnen, eftersom autogiro ger mindre administrationskostnader för oss. Det är det billigaste sättet att samla in pengar.  
Hur används mina pengar?
Scouternas ger barn och unga från alla delar av samhället möjlighet att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Vår vision är Unga som gör världen bättre! Scouterna har över hundra års erfarenhet av att utveckla barn och unga till trygga och ansvarsfulla individer. Här får barn och unga vara sig själva och man får öva sig att leda och att ledas och känna trygghet i sig själva. Något vi vet ger resultat för livet!  Dina pengar används bland annat till att sprida scouting till fler, utbilda nya ledare och starta scoutkårer där vi inte finns idag som t ex på landsbygden och i utsatta områden. De används också till att utveckla Scouternas program och att stötta den lokala scoutverksamheten. Scouterna utvecklar och förbättrar verksamheten kontinuerligt utifrån de behov som finns. Vi öronmärker därför inga gåvor för specifika ändamål (med undantag av Scouternas Stödfond) eftersom det är viktigt att det alltid finns en buffert med pengar som vi kan använda där det bäst behövs.
Hur mycket pengar går till barnen?
När du skänker pengar till Scouterna kan du vara trygg. Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att vi under 2019 lyckades använda hela 94 procent av de insamlade medlen till vår verksamhet för barn och unga. Endast 6 % användes till nödvändig administration, insamlingsarbete och kvalitetskontroll – det vill säga ledning, planering, marknadsföring, samordning och uppföljning. Tack vare det kan du lita på att dina pengar används på bästa sätt för barn och unga.
Kan jag ändra mitt månadsgivande när jag vill?
Du kan självklart när som helst pausa, ändra eller avsluta ditt månadsgivande. Varmt välkommen att kontakta vår givarservice. Mejla till info@scouterna.se eller ring 08-568 432 00 så får du hjälp att: • Höja eller sänka ditt månadsbelopp • Ändra bank- eller kontouppgifter • Pausa dina betalningar under en period • Avsluta ditt månadsgivande Hur du än vill ha det så ändrar vi ditt månadsgivande snabbt och enkelt. OBS! För att stoppa ännu inte genomförda betalningar via autogiro, måste du meddela Scouterna senast fem bankdagar före förfallodagen som är den 28:e varje månad.
Hur byter jag bank eller konto för mitt månadsgivande?
Vill du byta bank eller kontonummer är du välkommen att kontakta Scouternas givarservice, så hjälper vi dig. Ring 08-568 432 00 eller mejla till info@scouterna.se.

Vi värnar alltid om din personliga integritet när vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer i Scouternas riktlinjer för personuppgiftsbehandling i insamlingsarbetet.