Hjälp oss fortsätta förebygga den psykiska ohälsan bland unga

Scouternas verksamhet bygger på tydliga medmänskliga värderingar och här får alla vara med. Så många som 190 000 barn och unga mår psykiskt dåligt i Sverige idag (Socialstyrelsen/Folkhälsomyndigheten 2018). Hos oss får barn vara sig själva, utom tävlan. De får öva på att leda sig själv och andra samt känna tillhörighet i grupp. Det vet vi ger resultat för livet.

En medlemsundersökning visar att 97 % av våra medlemmar känner sig trygga i Scouterna och 98 % upplever att de kan vara sig själva (Novus jan 2020). Men vi behöver utöka och utveckla vår verksamhet ännu mer, och där behöver vi din viktiga hjälp.

För 50 kronor i månaden bidrar du till att över 50 000 barn får chans att uppleva äventyr, gemenskap och stärka sin självkänsla. Inget barn ska behöva må dåligt!

”Hade jag inte gått i scouterna så hade jag nog inte stått här idag. Jag kan inte tacka scoutrörelsen nog för att ha räddat mitt liv.”

Moa, 17 år

”Jag är med i Scouterna eftersom att jag hittat underbara vänner som jag känner mig trygg med. Jag kan vara mig själv i all lägen och ändå bli accepterad.”

Elin, 16 år

Var med och stöd barns och ungas viktiga utveckling så de får chans att uppleva äventyr, kompisar och en meningsfull fritid!

Bli månadsgivare idag!