Kårkompis

Ett företagssamarbete för en bättre värld

Genom Scouterna får över 40 000 barn och unga möjlighet att uppleva äventyr, få kompisar och utvecklas som personer utifrån sina egna förutsättningar. I ett samhälle med ökande psykisk ohälsa bland unga så arbetar vi förebyggande genom att stärka individer och skapa sammanhållning i gruppen. På ett större plan vill vi bidra till ett demokratiskt samhälle präglat av mångfald och respekt.

Scouterna genomsyras av värden som bidrar till livslånga positiva effekter hos barn och unga. Den effekten utgörs av flera saker som alla barn och unga behöver nu, mer än någonsin. Egenskaper som kommer att rusta dem för livet. Den egentliga kunskap samhället vilar på och som får det att fungera. Det handlar om gemenskap, inte individualism. Om samarbete, självkänsla och äventyr. Att ta ansvar för sig själv och andra, utvecklas som person, ledare och medmänniska. Det handlar också om att göra upp en eld, kunna överleva i naturen och att ta hand om vår jord. Vi kallar det för Scouteffekten. Scouteffekten påverkar inte bara individen, men också samhället och världen.

Har ditt företag redan en specifik scoutkår i åtanke som ni vill investera i?
Kontakta scoutkåren direkt och berätta att ni vill bli deras Kårkompis, så sköter de resten!

 

Om du inte har någon specifik scoutkår i åtanke kan du ändå bli Kårkompis här nedan.

Engagera ditt företag i unga världsförbättrare – bli kårkompis!

För en investering av 10 000 SEK får ditt företag:

  • Digitalt material så att ni kan visa ert engagemang i en viktig fråga.
  • Digitalt figurmärke för att visa ert stöd i e-post och på egen hemsida.
  • Diplom för utskrift.
  • Synlighet på scouterna.se tillsammans med andra Kårkompisar.
  • Tidningen Scout.

Bli Kårkompis och betala med kort här >>

Eller betala med faktura längre ner på sidan.

Ditt engagemang behövs mer än någonsin!

Coronapandemin vänder upp och ner på vardagen och det är viktigare än någonsin att ge barn och unga en stabil och trygg plats i tillvaron där de kan få fortsätta växa som individer och utvecklas till världsförbättrare. Därför fortsätter vi hålla verksamheten öppen och anpassar den efter folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi scouter engagerar oss i det som händer i samhället, både i området där vi bor och ute i världen. Runtom i hela landet görs nu många, många ideella hjälteinsatser av våra scoutkårer – det tillverkas visir till vården, det handlas och bärs hem varor till riskgrupper med mera.

Samtidigt som detta fantastiska arbete pågår är det många kårer som brottas med de ekonomiska konsekvenserna av covid-19. Valborgsfirande fick ställas in eller blev digitala och loppisar kan inte hållas som planerat, vilket betyder uteblivna intäkter.

Syftet med Kårkompis är att det fantastiska engagemang som finns i Scouterna ska kunna fortsätta under och efter krisen. Tack vare din investering kan barn och unga få möjligheten att uppleva en meningsfull fritid där de får växa och utvecklas i en trygg och säker miljlö – både nu och i framtiden. Din investering gör också att vi kan fortsätta bedriva och utveckla vårt förebyggande arbete inom flera områden, så som inkludering och mångfald, med målet att skapa trygga individer och en bättre värld.

Ditt engagemang behövs – Bli Kårkompis!

Betala med kort här >>
Eller…

Betala med faktura:

  • Kontaktuppgifter

  • Adress