Ge en minnesgåva vid begravning

Hedra minnet av någon som har gått bort med en gåva till vårt arbete för barn och unga. Du får ett fint minnesblad, med en personlig hälsning, som du kan ge till de anhöriga.

Det finns olika sätt att ge en minnesgåva på, välj det alternativ som passar dig bäst. Om du betalar med kort eller swish e-handel kan du direkt välja mellan flera olika minnesblad via länken nedan och skriva ut det själv. Vill du ha ett gåvobevis men betala på annat sätt är det bara att du hör av dig till Scouterna på info@scouterna.se eller 08-568 432 00 så hjälper vi dig.

Swisha en gåva

Swisha din gåva till Scouternas 90-konto på      123 900 52 24. Kontakta Scouterna om du önskar ett gåvobevis

Sätt in pengar på vårt 90-konto

Vårt 90-konto är Bankgiro 900-3161, skriv gärna vem minnesgåvan avser i meddelanderaden och hör av dig till Scouterna och du önskar ett gåvobevis

Vanliga frågor och svar

Vad är ett minnesblad?
När du ger en minnesgåva till Scouterna får du ett fint minnesblad i A4-format, som du kan ge till anhöriga istället för ett kondoleanskort eller telegram. Att hedra minnet av en bortgången släkting eller vän genom att skänka en minnesgåva till ett välgörande ändamål, är många gånger en önskan från familjen inför begravningen. Din minnesgåva till Scouterna bidrar till att fler barn och unga kan få en meningsfull fritid, där de kan utvecklas till trygga och ansvarsfulla individer som gör världen bättre. Det är ett fint sätt att bli ihågkommen på.
Hur snabbt kan jag få minnesbladet?
Om det är mindre än fem arbetsdagar innan begravning, kan vi inte garantera att utskrivna minnesblad kan levereras i tid. Då kan du välja att antingen skicka minnesbladet direkt till anhörigs adress eller till begravningsbyrån, som i efterhand brukar lämna över de minnesblad som kommit in efter begravningen. Snabbaste sättet: Om det är ont om tid inför begravningen och du själv ska gå på den, rekommenderar vi att du skriver ut minnesbladet direkt från vår hemsida. Då kan du lämna det till personal i kyrkan eller direkt till en anhörig.
Till vem ska jag skicka minnesbladet?
Minnesbladen brukar sändas till begravningsbyrån, som oftast finns med i minnesannonsen. Det kan också skickas direkt till anhöriga.
Kan jag få hjälp att fylla i formuläret?
Välkommen att kontakta oss på 08-568 432 00 eller info@scouterna.se.
Hur kan jag betala?
När du gör din beställning via vår hemsida, kan du välja mellan att betala direkt via din bank, med Visa/Mastercard eller med Swish. Om du hellre vill ha ett inbetalningskort är du välkommen att kontakta oss på 08-568 432 00 och meddela vad det ska stå i minnesbladet. Sen postar vi ett inbetalningskort till dig.
Kan mottagaren se vilket belopp jag skänkt?
Nej, mottagaren kan endast se beloppet om du själv har skrivit in det i din text på själva minnesbladet. 
Kan jag bestämma till vilket ändamål Scouterna ska använda min gåva?
Ja du kan antingen välja ändamålet Tillsammans gör vi världen bättre eller Scouternas Stödfond. Om du väljer Tillsammans gör vi världen bättre används pengarna där behoven är som störst och där Scouternas ledning bedömer att pengarna gör mest nytta just nu. Scouternas stödfond är en fond där både enskilda scouter, scouternas föräldrar samt scoutledare kan söka bidrag för att bekosta såväl medlemsavgiften som deltagande på hajker och läger (inklusive jamboreer) samt köp av scoututrustning som t ex scoutskjorta, ryggsäck, regnställ, gummistövlar, liggunderlag och sovsäck. Fonden gör det möjligt för barn och unga utan ekonomiska förutsättningar att kunna vara med i Scouterna på samma villkor som alla andra.
Finns det förslag på en dikt eller text till minnesbladet?
En sista hälsning Tack för fin vänskap Tack för fina minnen Sov i ro Vila i frid Vårt varma deltagande   Vårt liv är en vindfläkt, en saga, en dröm En droppe som faller i tidernas ström Den skimrar i regnbågens färg en minut brister och faller och drömmen är slut - Nils Ferlin    Det finns ett hav, som ingen ser Det finns en grav, där ingen dör Det finns en sol, som ej går ner Det finns en strand i varje själ - Bo Setterlind

Du är viktig!

Scouterna är en ideell organisation. Alla våra drygt 10 000 scoutledare jobbar ideellt. Men för att kunna rekrytera fler barn och unga, utbilda nya ledare och starta upp scouting i områden där vi inte finns idag är vi beroende av din och andras vilja att hjälpa till.

Vi värnar alltid om din personliga integritet när vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer i Scouternas riktlinjer för personuppgiftsbehandling i insamlingsarbetet.