Var med och rädda den lokala scoutverksamheten!

Coronapandemin vänder upp och ner på vardagen och det är viktigare än någonsin att ge barn och unga en stabil och trygg plats i tillvaron där de kan få fortsätta träffa sina kompisar. Därför fortsätter vi hålla verksamheten öppen. Och självklart nästan alltid utomhus.

I Scouterna ska alla kunna vara med oavsett social bakgrund. Stora delar av den lokala scoutverksamheten bygger på ideellt arbete för att medlemsavgiften ska hållas så låg som möjligt. Vi scouter engagerar oss i det som händer i samhället, både i området där vi bor och ute i världen. Runtom i hela landet görs nu många, många ideella hjälteinsatser av våra scoutkårer – det tillverkas visir till vården, det handlas och bärs hem varor till riskgrupper med mera.

Men för att kunna täcka kostnader för t ex hyra av scoutlokal, genomförande av hajker och läger, upprustning av båtar med mera behöver kårerna också dra in pengar. Viktiga intäktskällor är till exempel att arrangera valborgsfiranden, loppisar och läger. Nu när sådana arrangemang tvingas ställa in går livsviktiga intäkter förlorade och den lokala scoutverksamheten riskerar därför helt enkelt att ställas in eller öka kraftigt i pris.

Din gåva behövs nu!

Hjälp oss rädda Sveriges scoutkårer. Med ditt stöd kan vi fortsätta ge barn och unga chansen att uppleva äventyr tillsammans, växa som individer och bidra till ett bättre samhälle och en bättre värld. Både nu och efter coronakrisen.

Så kan du bidra:

Swisha valfritt belopp direkt till 900 52 24. Märk din gåva Rädda scouting!

Du kan skänka en gåva med ditt betalkort via denna länk >>

Du kan också sätt in ditt bidrag på vårt bankgiro 900-3161. Märk din gåva Rädda scouting!

Stort tack för din gåva – tillsammans ser vi till att Sverige får fler världsförbättrare!

Scanna QR-koden med din Swish-app för snabb betalning.

Så här används dina pengar

De pengar som samlas in genom den här kampanjen går till att stötta scoutkårer som drabbas hårt av uteblivna intäkter på grund av coronakrisen. Det kan t ex handla om att man inte kan arrangera det traditionella valborgsfirandet, den planerade loppisen eller har blivit tvungen att ställa in ett läger utan att få tillbaka bokningsavgifter. Alla scoutledare arbetar ideellt och helt utan ersättning för Scouterna. Det scoutkåren behöver pengar till är t ex att betala hyran för scoutlokalen, rusta upp båtar, genomföra hajker och läger samt köpa in utrustning. Ett eventuellt överskott kommer att användas för det löpande kårstödsarbetet.

Tack för din gåva!

Unga som gör samhället och världen bättre!

Vi scouter engagerar oss i det som händer i samhället, både i området där vi bor och ute i världen. Vi kämpar för en bättre värld där alla människor är lika mycket värda och mår bra. Runtom i hela landet görs nu en rad hjälteinsatser bland våra scouter och scoutkårer, här är några exempel:

  • Trollbäckens utmanarlag har gjort visir till hemsjukvården, äldreboende och vårdcentral.
  • Märsta scoutkårs upptäckare tillverkade skyddsvisir åt ett äldreboende
  • Tynnereds scoutkår samarbetar med den lokala ICA-handlaren och hjälper folk i riskgrupper att handla hem mat
  • Månstorps scoutkår har öppnat upp sina lokaler för de föreningar som vanligtvis håller till på bygdens ålderdomshem (som även har föreningslokaler) så att de har någonstans att träffas
  • Dalarö scoutkår har hjälpt personer i riskgrupper med att handla mat och ta saker till återvinningen

Många scouter har också dragit igång egna initiativ. Ett exempel är Anton Karlsson, en av Scouternas unga talespersoner, som står bakom Facebookgruppen Coronahjälpen – där hjälp förmedlas till personer i riskgrupper. Här kan du läsa vår intervju med Anton