Skänk din aktieutdelning

Sverige står inför stora utmaningar och flera av dem är akuta att lösa. Barn och unga mår allt sämre och tusentals nyanlända barn ska hitta en plats och trygghet i ett nytt hemland.

Scouterna jobbar aktivt för integration och mångfald, för att all fritidsverksamhet ska vara trygg, fri från kränkningar och övergrepp samt för att utveckla barn och ungas ledarskap. Vi har verktyg och metoder som kan lösa de samhällsutmaningar vi står mitt i, men vi saknar resurser för att kunna bidra fullt ut.

Därför behöver vi dig! Ett bra sätt att bidra till Scouterna är att skänka din aktieutdelning från din privata aktieportfölj eller utdelning från fåmansbolag – skattefritt.

En tusenlapp som skulle gett dig 700 kronor efter skatt, blir 1 000 viktiga kronor för Scouterna – som är skattebefriade. Din gåva får alltså omedelbart en ökad hjälpkraft med över 40 procent och kommer gå till att ge fler barn och unga en meningsfull fritid där de får växa som individer och uppleva äventyr och kompisar tillsammans.

skank-din-aktieutdelning

Så gör du för att skänka din utdelning på börsaktier

1. Skriv ut vår gåvoblankett

Skriv ut gåvoblanketten Scouterna aktiegåva som är förifylld med uppgifter om Scouterna som rättighetshavare och Scouternas 90-konto. För att kunna skänka din utdelning skattefritt till Scouterna, måste du ändra uppgift om mottagare (rättighetshavare) av utdelningen.

2. Ge blanketten till din bank

Ge blanketten till din bank eller fondkommissionär och se till att den registreras senast en vecka före det aktuella bolagets bolagsstämma. Om du är kund hos Avanza eller Nordnet kan du enkelt ändra mottagare själv på deras hemsida.

3. Spara kvittot

Spara kvittot till deklarationen. Du bör förklara gåvan i deklarationen under ”särskilda upplysningar”. Kvittot eller bekräftelsen på gåvan sparar du till eventuell granskning.

Möjligheten att skänka din aktieutdelning gäller inte onoterade aktier eller utdelning från fonder. Däremot kan du som äger ett fåmansbolag skänka skattefritt, kontakta din bank eller fondkommissionär och be dem att hjälpa dig att skänka utdelningen. Det rekommenderas att du upprättar ett gåvobrev med tillhörande dokument, som bevis vid revision.

Vill du veta mer om aktiegåvan? Läs mer på aktiegavan.se

Din gåva är jätteviktig för oss och vi vill gärna tacka dig, så kontakta gärna Scouterna i förväg och uppge avsändare och summa till info@scouterna.se.

Vi värnar alltid om din personliga integritet när vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer i Scouternas riktlinjer för personuppgiftsbehandling i insamlingsarbetet.

Stort tack för att du vill göra världen bättre tillsammans med Scouterna!