Stöd Scouternas arbete för rätten att få vara sig själv!

”Ensamhet och känsla av att inte passa in”.

”Jag har inte någon som tycker om mig eller som vill umgås med mig”.

”Jag har inga vänner, jag är utfryst.”

 

Det här är bara några citat från Scouternas undersökning Lägereldsrapporten 2018 där barn och ungdomar svarat på frågan varför man inte trivs i skolan. I rapporten svarar 16 % av de som deltog i undersökningen att de inte kan vara sig själva i skolan. Det motsvarar 320 000 av alla barn och ungdomar i Sverige mellan 8 och 25 år. Dessutom svarar var tioende elev (motsvarar 200 000 barn och ungdomar) att de inte trivs i skolan och att ensamhet, utanförskap och mobbing är vanliga orsaker till det. Det här tycker vi är oacceptabelt och något som måste förändras!

Scouterna arbetar varje dag, året om för att alla våra barn och unga ska må bra och bli accepterade som de är. Vi gör det genom äventyr och kompisar och genom att skapa trygghet och gemenskap i vår verksamhet och i den lilla gruppen, patrullen. Här får barn och unga vara sig själva utan att tävla och man får öva sig att leda och att ledas och känna trygghet i sig själva. Något vi vet ger resultat för livet!

När du ger en gåva till Scouternas Stödstrumpa hjälper du till att förebygga ensamhet och utanförskap. Tack vare ditt bidrag kan vi ge fler barn och unga möjlighet att bli accepterade som dem de är.Tillsammans gör vi världen lite bättre! Som ett litet tack för ditt stöd skickar vi hem ett gåvokort med tygmärket Stödstrumpan 2020. Kontakta oss om du önskar fler tygmärken – du kan få ett gåvokort per skänkt hundralapp.

Musiken i videon kommer från http://bensound.com/

Lägg till en Stödstrumpanram på din profilbild på Facebook

Vill du visa på att du har bidragit till Scouternas Stödstrumpa? Det finns två motiv att lägga på din profilbild på Facebook. Så här gör du: Tryck på ”Uppdatera”, sedan på ”Lägg till motiv”. Där söker du efter ”Scouternas Stödstrumpa” och kan sen välja ett av de två motiven.

Du kan läsa mer om hur du lägger till profilbildsramar på Facebook här

Så här används pengarna!

Scouterna har verktyg och metoder som kan lösa samhällsutmaningar som att alla barn och unga ska bli accepterade som dem de är, men vi saknar resurser för att kunna bidra fullt ut. Så du behövs!

Intäkterna från kampanjen Scouternas Stödstrumpa 2020 går till att stötta scoutkårer med att rekrytera och utbilda nya scoutledare, så att vi kan ge fler barn och unga möjlighet att uppleva äventyr och kompisar och få en plats där de kan vara sig själva.

De nya scoutledarna utbildas bland annat i scoutprogrammet, Trygga möten, Anpassat ledarskap och Free Being Me. Utbildningar som har till syfte att bland annat lära våra scouter att vara schyssta kompisar, göra verksamheten mer tillgänglig för barn och unga med adhd eller autism och stärka självkänslan hos våra barn och unga. Tack för ditt bidrag!