190 000 barn och unga mår psykiskt dåligt.

Oro över att inte duga, ångest, sömnproblem och depressioner har gjort att den psykiska ohälsan i Sverige har ökat med över 100 procent på tio år hos unga.

Det tycker vi på Scouterna är helt oacceptabelt! Därför jobbar vi varje dag, året om, för att öka välmåendet och stärka självkänslan hos våra barn. Vi gör det genom äventyr, kompisar och genom att skapa trygghet och gemenskap i vår verksamhet och i den lilla gruppen, patrullen. Här får barn vara sig själva, utom tävlan, och öva på att leda och ledas och känna trygghet i sig själva. Något som vi vet ger resultat för livet.

Scouternas stödstrumpa 2018 går till att motverka psykisk ohälsa bland barn och unga så ge bort en julklapp som bidrar till fler välmående barn! Välj det alternativ nedan som passar dig bäst och följ instruktionerna för att ge en gåva. Som tack för din gåva får du ett stödstrumpantygmärke (för varje insamlad hundralapp skickar vi ett märke) samt ett gåvokort att ge bort i julklapp hemskickat.

Hit går pengarna!

Scouterna har verktyg och metoder som kan lösa samhällsutmaningar som den psykiska ohälsan hos barn och unga men vi saknar resurser för att kunna bidra fullt ut. Så du behövs. När du köper Scouternas stödstrumpa kommer din gåva gå till att fler ska få ta del av Scouternas utbildningar Trygga möten, Free Being Me och Action on Body Confidence. Utbildningar vars syfte är att all vår verksamhet ska vara trygg och säker, fri från kränkningar och övergrepp samt stärka barns självkänsla. Här kan du läsa mer om hur Scouterna jobbar för psykisk hälsa och en trygg fritid. Tack för ditt engagemang. Tillsammans gör vi världen bättre!

Kontakt

Har du frågor eller vill ha mer information? Kontakta gärna:

Magdalena Jennstål

Insamlingsansvarig
E-post: magdalena.jennstal@scouterna.se
Telefon: +46 8 568 432 00
Mobil: +46 735 056 324

 

* Scouterna har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, är medlemmar i FRII och är gröna på Givarguidens lista. Under 2017 gick 5,5 % av vår insamling till administrativa kostnader och 3,5 % till insamlingskostnader. 88,5 % gick direkt till ändamålsenlig verksamhet. Under 2017 växte Scouterna med 4 nya världsförbättrare om dagen!